<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 黑白兵團@祖雲fans大集結+祖記會歌下載!!!! - 為榮譽而戰!
返回列表 回復 發帖
2月 27日 星期一 10:55 更新
意甲-尤文圖斯3-1逆轉擊退榜尾萊切,繼續以10分優勢領先

路透羅馬電---尤文圖斯(祖雲達斯)周日在主場以3-1逆轉擊退萊切,繼續穩坐意甲榜首。

盡管萊切積分墊底,但開場第10分鐘,詹納羅德爾維奇奧(真拿路迪維基奧)的頭槌卻幫助他們先聲奪人。不過埃莫森(艾馬遜)很快就為主隊扳平了比分。

上半場馬上就要結束時,羅伯特科瓦奇(R.高華斯)頭球破網,幫助尤文將比分反超為2-1。

進入下半場,萊切中場選手卡莫拉尼(Alfonso Camorani)吃到第二張黃牌下場。比賽結束前不久,皮耶羅(迪比亞路)主罰點球(十二碼球)命中,將比分鎖定為3-1。

領頭羊尤文圖斯現在70分在手,領先AC米蘭的優勢已有10分,萊切仍然以15分敬陪末座。(完)

--翻譯 黃建松;審校 李婷儀

[nL26181417]
EF小人物

祖記上周歐聯作客雖然輸2:3
但揸住兩個作客入球係手
我覺得雲達不來梅死梗....

祖記往往歐聯淘汰賽都係第2場先黎發威

大家又點睇?
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2006-2-27 10:36 PM:
但揸住兩個作客入球係手

大家又點睇?
我覺得有d暗湧
唔知點解我覺得祖記會出局

希望唔好成真
Originally posted by MaxFigo at 2006-2-27 10:36 PM:
但揸住兩個作客入球係手

大家又點睇?
我都係咁睇,雲達作客差防守又差,祖記只要主場贏1:0就夠。
我愛長澤
Originally posted by mokbobby at 2006-2-27 11:17 PM:

我覺得有d暗湧
唔知點解我覺得祖記會出局

希望唔好成真
唔會卦....
雖然話雲達不來梅攻力強
但鬥攻祖記都未必輸比佢
更何況今次返主場wo
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by Kian76 at 2006-2-27 11:48 PM:

我都係咁睇,雲達作客差防守又差,祖記只要主場贏1:0就夠。
希望祖記唔好抱贏1:0就夠ge心態去踢
咁樣分分鐘比雲達搶攻得手偷到雞 @@
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2006-2-28 12:43 AM:

希望祖記唔好抱贏1:0就夠ge心態去踢
咁樣分分鐘比雲達搶攻得手偷到雞 @@
上次輸俾利記既死因。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-28 12:46 AM:

上次輸俾利記既死因。
上次有部分原因係要分身意甲je
今季祖記已經領先緊10分
相信會打得放d卦
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2006-2-28 12:47 AM:

上次有部分原因係要分身意甲je
今季祖記已經領先緊10分
相信會打得放d卦
上屆中場欠缺創造力,尼維特永遠一踢逆境波就走晒樣,當時睇直播的我一路睇一路諗祖記仲有乜方法入倒利記波,但真係諗唔倒有任何機會入當時既利記波。哈哈!結果真係出局。
我愛長澤
Originally posted by MaxFigo at 2006-2-28 00:42:

唔會卦....
雖然話雲達不來梅攻力強
但鬥攻祖記都未必輸比佢
更何況今次返主場wo
別過份樂觀
EF小人物

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 黑白兵團@祖雲fans大集結+祖記會歌下載!!!! - 為榮譽而戰!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。