<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » NBA全明星大賽記錄
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-12-5 01:13:

前幾年,卡特無表現咪一樣入到!
當時Carter入既都係正選!根本上係由球迷選出,這一票係包含對佢既喜愛、支持。(當然亦有對球員以住既表現既愛戴)!不過不能完全沒殺,總有唔少球迷有雪白既眼光。為真正有表現既球員而投既一票。。正如我投票給了Camby、ZO一樣。
至於其他後備球員呢??由教練選出,無疑這是對他們實力同表現既肯定。有很多非星級的實力球員,就係咁樣入到All Star Game。
你一句就完全沒殺左NBA明星賽。我為努力不懈才能進入明星賽既球員感到不值。
一個球員無能力無比現,都總有著人氣??不可能吧。。。。除了Carter外還有誰?數目一定不多,而且Carter有這般多觀眾支持,總是他們以住努力的所得。。

[ Last edited by shaqkobe on 2005-12-5 at 01:27 AM ]

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
我無抹殺努力不懈既球員,但如果將明星賽=球員實質貢獻,我會覺得好可笑
巴爵士亦講過,依家D明星賽跟本同實質貢獻拉唔上咩關係
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-12-5 01:32:
我無抹殺努力不懈既球員,但如果將明星賽=球員實質貢獻,我會覺得好可笑
巴爵士亦講過,依家D明星賽跟本同實質貢獻拉唔上咩關係
我亦無講過明星賽=球員實質既貢獻。。一路上只係講係佢地表現同支持度既肯定。。唔唔單單是人氣既證明。。我一直想講都係呢樣者。。可能佢係一場遊戲、一場Show,不過就有唔少球員為此而努力爭取。不是一個純人氣的選舉。這樣說法便是對那些球員的輕視!
巴爵士講既野,亦唔代表其他人對明星賽既重視程度/重視原因。甚麼巴爵士都只不過係人一個咋。。夠有好多教練話應該取消明星賽啦。不過原因係怕影響到球員既正規比賽。。積遜教湖人時講過一句野大概意思如下:「如果我係一個球員我會好支持、好嚮往明星賽,但我現在是一個教練所以予意反對」我想以此說明身不在其位,說話時都總有著不同見解。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by shaqkobe at 2005-12-5 01:46 AM:

我亦無講過明星賽=球員實質既貢獻。...
我既想法正正係=教練!
明星賽於我,就等於民選的東西岸一隊
(教練互選上,我覺得佢也考慮對手同埋日程
盡量從中令自己季後賽上升‧‧‧)
我淨係知東岸成日唔夠西岸切..
佐敦退休果界臨完場入左球波帶入加時...
但最後都唔比東岸嬴><
Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-12-5 01:58:

我既想法正正係=教練!
明星賽於我,就等於民選的東西岸一隊
(教練互選上,我覺得佢也考慮對手同埋日程
盡量從中令自己季後賽上升‧‧‧)
教練互選上曾經有人講笑話咁講唔選己隊既球員。無記錯既話係普波!不過我就唔太信。至於有無可能,我林都可能有D心存不正既教練咁樣做。。。。。。不過歷史擺在眼前,有好多實力球員且星味不強既球員得以在後備軍上露面明星賽。那些教練在不選己隊的球員入圍外也相信會選擇他隊的實力球員,總不會找個無實力的出戰。

Originally posted by kakeidevil at 2005-12-5 01:59:
我淨係知東岸成日唔夠西岸切..
佐敦退休果界臨完場入左球波帶入加時...
但最後都唔比東岸嬴><
上年東岸咪贏左囉。仲要贏得算清翠利落。東西岸實力其實都真係拉近左。。。

Originally posted by shaqkobe at 2005-12-5 02:04 AM:

教練互選上曾經有人講笑話咁講唔選...
唔選己隊係局方規定‧‧‧

如果我係Nets教練,我一定選韋伯(因為AI應該入到正選)
因為76人同Nets搶大西洋組冠軍,以肯定季後賽一席
選韋伯至少唔比佢休息(好多Player都話依段休息好重要)
望唔多唔少都對佢有D影響,等76人都受牽連‧‧‧

如果我仲係明星賽教頭,我一定好重用對手D人TIM啦!

NBA推出全明星賽歷史排名

NBA官方網站為球迷們推出了近距離接觸全明星周末的活動,球迷可以回顧從1984年NBA全明星周末首次在丹佛舉辦以來,以網上投票的方式選出最喜歡的全明星周末的年份

目前,1988年的全明星周末活動以球迷37.5%的支持率排名第一。在1988年的全明星周末活動中,可謂是精彩不斷,“飛人”喬丹與多米尼克維爾金斯相繼在扣籃大賽中勝出,同時,波士頓凱爾特人隊的傳奇人物拉里伯德連續三次贏得了三分球大賽,與此同時,喬丹在全明星賽中以40分的創記錄得分得到MVP榮譽。

附全明星周末活動排名

1988年(支持率37.5%)

喬丹與維爾金斯在扣籃大賽中對決

伯德贏得連續第三個三分球大賽

喬丹以40分的個人得分贏得MVP榮譽

2000年(支持率25.1%)

卡特精彩的扣籃大賽

霍那塞克贏得三分球大賽

新秀贏得對抗賽

鄧肯和奧尼爾聯合贏得MVP稱號

1997年(支持率10.7%)

NBA選出50位歷史最偉大球員

喬丹在全明星比賽中打出“三雙”

艾弗森在新秀挑戰賽贏得MVP稱號

科比在扣籃大賽中獲勝

2001年(支持率10.1%)

艾弗森帶領東部球隊在全明星比賽中獲勝

梅森贏得扣籃冠軍

阿倫獲得三分球冠軍

蘇茲比亞克在新秀挑戰賽贏得MVP稱號

1992年(支持率8.1%)

“魔朮師”約翰遜宣布退役

塞巴羅斯贏得扣籃冠軍

霍奇延續了“大鳥”伯德的三分球記錄

1986年(支持率3.8%)

韋伯在扣籃大賽中戰勝沙克奧尼爾

伯德首次在三分球比賽中獲勝

奇克贏得第二個MVP稱號

1996年(支持率2.1%)

萊格樂打破三分球比賽記錄

巴里以從罰球線起跳的動作贏得扣籃大賽

斯塔德邁爾在新秀比賽中領先

喬丹在明星賽中22分鐘得到20分

1994年(支持率1.3%)

“便士”哈達威在新秀大賽中獲得MVP稱號

新秀里德贏得扣籃大賽

皮爾斯贏得第二個三分球冠軍

皮蓬在全明星比賽中得到29分

1984年(支持率0.8%)

第一次全明星周末活動在丹佛舉辦

南錫以精彩動作扣籃超越尤因獲得冠軍

托馬斯帶領東部隊在加時賽中戰勝西部

1991年(支持率0.5%)

霍奇斯贏得三分球冠軍

布朗以遮擋雙眼的動作贏得扣籃冠軍

巴克利以創記錄的籃板贏得當年MVP

各位板友,你們又最喜歡那一年??

Originally posted by 我愛章小慧 at 2005-12-5 02:16:

唔選己隊係局方規定‧‧‧

如果我係...
一睇章小慧就係一個為求目的,不擇手段既人。。。(講笑者)

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » NBA全明星大賽記錄

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。