<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 新秀狀元布朗正 xx
返回列表 回復 發帖
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-29 22:59:

6cm, 都差幾遠wo~
聽聞kg唔想打中鋒,故報7尺以下....
不過之前睇過一d報導,話佢係6尺13寸~ =.="
yup~所以球員既nba官網球員身高真係信唔過。。
好多時球員都會報高自己既身高,身高亦都可以引起球探注意。。而且當球探對佢地有興趣時,高幾cm評價都隨時會唔同。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by Dicksonheng at 2005-12-29 11:01 PM:

就如 o'neal 大學報自己位置係
shooting guard 一樣...:cool:
shooting guard :cool:
我only知佢係高中時代都幾瘦下,
有次快攻仲要中距離jump shoot~:cool:
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-29 23:04:

shooting guard :cool:
我only知佢係高中時代都幾瘦下,
有次快攻仲要中距離jump shoot~:cool:
就算係魔術隊時期佢都好瘦。。不過之後為左應付nba既衝撞而增磅,仲搞到依家癡肥。哈哈不過前排睇個一篇文章,佢地做過計算,nba大部份球員都係超重。連Kobe、Carter………都係超重一族。。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-29 10:59 PM:

6cm, 都差幾遠wo~
聽聞kg唔想打中鋒,故報7尺以下....
不過之前睇過一d報導,話佢係6尺13寸~ =.="
前幾年夢幻隊合照, kg 係高過 td 架, 當時我認定 td 係七呎, 咁估計 kg 大概係七呎二度啦, 有人話佢報矮唔係刻意, 因為佢高中度高o個陣時真係六呎十一, 但最後佢高左兩寸幾
lebron james 都係報六呎八, 但布朗教練同佢度o個陣已經高到六呎十
Originally posted by shaqkobe at 2005-12-29 11:08 PM:

就算係魔術隊時期佢都好瘦。。不過...
kobe , carter都超重ga?
我覺得佢地身型剛剛好wo....
Originally posted by shaqkobe at 2005-12-29 11:08 PM:

就算係魔術隊時期佢都好瘦。。不過...
唔係掛....
我睇佢自傳, 佢話自己高中o個陣太肥, 膝頭負荷唔到體重, 所以六呎八都入唔到樽
Originally posted by bigfish at 2005-12-29 11:11 PM:

唔係掛....
我睇佢自傳, 佢話自己高中o個陣太肥, 膝頭負荷唔到體重, 所以六呎八都入唔到樽
我有段片ar,
真係覺得佢幾thin,
同now俾真係差起碼2個碼~
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-29 11:10 PM:

營養師o個種計法係o岩 non-athletes 咋, nba 球員一定要夠重先打到波, 另外因為佢地脂肪比例低, 肌肉比重相對較多, 所以身型中等o既都照樣"超重"
佢唔瘦架!
佢咁報係想吸引人注意者
估波:8勝?和2負
最討厭足球隊:自稱主攻但進攻單調,死茅死撞收檔啦
Originally posted by nashisthebestpg at 2005-12-29 23:10:

係呀。如果用體重指數(BMI,Body Mass Index)去計算,超過一半既nba球員都超重。至於Shaq直頭係痴肥!!!
不過講句公道話,運動員尤其係nba衝撞性咁既既比賽,呢個計算方法又唔公道既。另外有超過一半的美式足球聯盟(NFL)球員在BMI指標被列為「癡肥」。。

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 新秀狀元布朗正 xx

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。