<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎 . a/ L6 N6 d) r

" R" A" ?' R" U, p% e8 k唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
- c1 Z7 |' d5 F/ s9 v! ^版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係5 f4 S1 u0 k0 W- G9 }
Winters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心+ M) T1 ^/ q4 U! w
如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,
+ x- b! u6 u% l" E香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
! P* c( U/ q% K, D  \% handyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
3 Y$ R7 }( Q! g( M" w4 T+ {0 a0 M8 N4 Z3 @
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
, ]1 t  ~" U4 Z0 u) u而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......1 p: n) j1 Z2 P& f- r, d
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
2 ^+ }/ V, w2 u* I; p) ?甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 02:10 AM 編輯 3 P4 U: M' X( N4 W+ x
" H, ~9 j, ^+ g7 U: U; C
Andyho講野,好似事不關己咁喎 - h, R6 f5 C1 K0 _7 u1 W: Q+ g) o! i
$ n/ c* V6 m7 n
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
( S6 c9 l+ {, x% Iinfjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
* D- ^8 @: p4 O2 N* i+ v. T7 G
! N7 _# i$ b; W" L4 H4 e好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
& R# @2 |( r% q" n既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。) L; ^; o  T8 z3 I# x. R% O
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,& z! k$ z0 e& A# P1 X
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。
  v4 f/ J, G7 U# V若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 02:09 AM 編輯 - f1 l0 ?% ~, N6 W7 d- x- H

: w2 X  w, B1 B. r9 E# T5 F
( b. a3 I. O% |4 U2 m" v
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂....... i! x- s1 R, @! t6 H' F4 M
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......2 q$ T4 e7 j6 h* ?! y
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
" h& x, _7 ?9 T& O* w5 t" u+ o: @甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...# o: E4 g+ ?. ?  c& u
HansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
& P1 T+ f: B* y( |+ F$ ]6 t: h$ b& D, m/ K7 Q! I
如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。: f2 l7 F* w/ r* M- Y) D/ C
我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,8 J- W2 H) L- E6 I; y% C! w
我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,% B& ]+ P5 t& h
例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,% x3 N* H6 A/ r% o' }2 E4 y. U3 O
到那日有d香港人至會醒覺。
7 C; `* A$ p8 V, J
% c8 d5 h- E) }7 a# G( l
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
2 f" _7 X6 O% ^既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。' g+ p" \" x" A- Y3 G1 h) t( Y9 x4 T4 U
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
" r% I& A- b2 Q1 \如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...
7 T  m8 Y2 c$ L* }andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
3 d4 r! S& Q" q5 p. r/ M  X. ]" m香港人真係唔瀨過野都唔識死...
# d! V8 w- D) j+ f* `3 z' N1 e8 y# E5 X0 _. f. u. M4 h. n1 P6 P4 C% a
無知,係要付上沉重代價的
% f; s: y  s- L" w* @9 W! v6 R
# F0 c7 \) M4 _9 D5 b
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界 & f  b! \* U) B* I3 }7 l9 b* z
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。5 ]- h8 f2 {- \# }3 G# c" P) \
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,+ P+ b% A6 r' A( J0 M7 d5 B
如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...
& @. {, H7 d8 }. E! G( Fandyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
1 F4 e# _3 ^6 X; E# N
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))1 q4 E3 q& e# v: y, d0 D
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩# b; a! G+ n3 M
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!6 R! S4 W- E3 r3 |  T: S0 U6 I: ~) G( B% z( _
其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!' I2 z  X5 [9 H
2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~
9 ^; M; x& L1 C+ o只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前
6 d6 b' A/ L4 L2 B
; u# G5 t/ a+ \- \1 s6 v0 h7 i" V
$ R, Y3 o4 [* w9 b' D
- P6 P% j7 h* q6 |香港人真係唔瀨過野都唔識死...5 i4 {% u2 `) l# ]* A. ]: t
& t5 Q6 x2 a; A4 t2 O
無知,係要付上沉重代價的
1 J0 M! N0 B+ F) b& kinfjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???$ A& M# q$ `' G+ W; T
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
1 z9 Q# L. ?( R4 u4 \- `你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???) ?4 w" x, u- e! T5 R
你覺得我地會瀨d咩野呢???
! Q. y8 R- D! s1 W" D* L$ Y你覺得會有咩野沉重代價呢???
2 P! w; k( x) @$ W0 n; O4 c" X, b2 l你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???8 `9 f# y7 A* K. ^9 y" r
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???( e9 A/ {" {) K7 J, H3 Z( \, s2 f$ T
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
; |/ E( }2 L+ @3 V- Q你覺得我地會瀨d咩野呢???
3 X, N; A* r: w- s- G* z# P你覺得會有咩野沉重代價呢???  a$ G% u" w+ H. I1 \8 u$ p; [
你係釘對中國??你想香港好?? ...
( X: W8 r, `. F奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
6 ~; a3 d8 K/ h( d$ N6 I5 u  [5 P

. z2 [  D8 b1 H: R2 f/ v& w: {# Z9 C7 j" G' c' u

1 `; o8 t# b" R* q# S& f; j" h, C% g2 N  r6 [

" k' i/ K* \  n' r- ~4 g聽得明o既,就聽下," m; ^# x  k) T6 Y3 U$ z' ?
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
  H" M5 x; R* H3 @/ h+ H+ I0 h$ N) W) k) j' ?. M6 l+ z! R
8 x0 o4 m7 H: U4 j5 p2 M/ l
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
5 C0 T- F0 n. y( T你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
* k7 b/ a- h2 Z+ l. u現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...: C5 x$ B' z. r1 P( u1 O+ g+ E
奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
+ V" o  Q, o# y& N0 G
5 ^) [" i, l1 J; K! |: N) D* p6 h我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
. c+ ^% W" R7 A. h李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?2 V  Q# `5 o+ `# C( P
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。+ Z1 l4 l% L# J+ t& h8 v
香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。9 l8 M; Z( ]3 f+ x) c* Y1 E' }
我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。' F  B: Y8 v# q2 Y" [# [
3 ~1 p% \' V4 d: F
你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,$ D* P4 D: ^# t) ]
可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,, Y/ l) R( O, f% @+ E9 b9 u
無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,' e0 A" u% A8 y: e3 f4 |& o
中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。