<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
* A+ v" @" G7 n$ a3 _9 g, Y( j4 q
+ K# ^: Q/ h8 o. y0 P- F
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
8 n8 J3 [+ t+ ^4 x你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???" i4 |( i3 {. ~9 b
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
8 B& w- u1 H, A* c2 n8 }1 y. @. v你覺得我地會瀨d咩野呢???! C, w9 t5 ^) Q% a; d4 R# u0 {" {
你覺得會有咩野沉重代價呢???% K4 D0 v& N$ A+ i9 ^
你係釘對中國??你想香港好?? ...
: [% i0 Q3 x+ X8 {: J. E奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
3 l  o, [: m6 ^8 X* y! B) V2 ]
"一,二,三,四,還原基本步..."
- z* l/ a- `7 u4 T因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!
: r1 Y- K1 p8 L2 \- K/ W但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
) |. X2 P( d; _+ }. s你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??
/ K+ P3 f+ O' @. i要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...
" r0 B# U' L, @" }1 ^而家所謂政改令香港民主向前...真係??8 G, ^* R8 @3 e: `8 J  M+ H
特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??
4 w2 E/ E" k8 i, _  l/ w- P% |立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......
6 a8 G" }5 L& E; \! `& p6 Q9 h) K民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!
5 |7 r2 Y  j7 A  u4 h甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
) |2 O$ i# k( V( _
2 L% R+ E. b7 c0 I. @* G% ^ZDNsRUj3nHk% p0 K' P4 M* L6 ~' ^
+ a/ ~9 W1 ~3 B7 X, s& D# @/ L
_B7s8YuE-Ko- ~$ G8 ^+ S" x1 g1 @

% j. c* ~* r" s, T, N聽得明o既,就聽下,
+ g6 s; B) C$ I" _1 X不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴6 q3 e5 G, T& Y" k9 q7 C$ {
infjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
本帖最後由 奉命 於 2010-6-26 02:17 AM 編輯 , Y6 ?1 V) l: s# h* H; j4 x

5 c$ Y0 X( F' K( B& Y
+ u6 b& d9 \3 P- }8 }5 A; s+ V
7 {# U2 y: d1 G5 n# q; D" B, H我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,( E% S7 U3 g2 N+ p: G$ Y
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
4 h8 N1 i' ?+ G4 n" e6 N- J所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...% g  Q; i$ }7 _. G' h0 s
andyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇9 w( m) r3 ~* \& M
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
6 K# m& D5 u0 X. ?, B2 b8 O正面D啦
+ z" r* x/ c! t& q. C
"一,二,三,四,還原基本步..."& x2 ~5 S/ m) }$ c2 D) o( S: @
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!
. A- U2 c0 {: g  P0 w# P5 y但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...' T9 o5 l" I2 M! x- e; f
你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 ...
% j  j1 q( T4 B+ D5 yHansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾
" J7 B" _, C& A! E- h0 h好明白你講嘅野
; }/ }) C% ~2 c2 t7 k0 {但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢
4 \& r3 k1 |# Y6 k" W* ~* S我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的
2 E8 a% _3 T  R* n* x( H! l6 D! v大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇
  u* L$ o5 p" [0 Q* {你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻# g) V: a( A1 ]2 u- X
正面D啦小朋友! B; ~6 `5 o& h& M4 m7 ~
奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
. |( X7 k8 h% Z3 k
+ p# u$ J' G) C# ?4 H
我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。  d0 U) a3 t& z4 V
你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?
) B6 |% ^6 i. `0 R8 }我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。
7 w3 x. E; k% G( D7 h+ M3 a5 e我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。( y+ n8 O& P$ [5 b7 C1 p, v- u
我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。
* E' G( r: v& N& P% g3 i
0 N% Q' F# t9 T* X5 G9 b7 q「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」% P& S$ k) F& u$ z; ?) o

" ]: G/ d; e, V9 r, n' M有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂,
3 {5 K/ `/ Q5 _1 M# J2 ]追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次+ O0 o+ Z! {) j0 O( l. g
奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
- A/ |6 v/ u, W4 b5 ^* i+ F1 `% R

% K3 M# H: {: P* P# O- l$ `* Y有乜得著
7 C6 x6 w; z5 x9 H, e1 o
6 U: @. q( k& S& h( b. \有乜得著( P7 q8 R8 t' a0 J
infjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
8 P6 _! o& ^* I" {4 O4 Y) x# f5 D) \
7 Z& V. o8 M" A
伽俐略兄,我太高估你喇,
. l. ^0 c+ `3 ]# B2 e! S你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
! c# x* L( c3 K+ I7 ~$ B4 g, T- B, c6 ~% [, {
, j+ J* N# u( y4 g4 L6 i
. k: R( \. l' N  c伽俐略兄,我太高估你喇,1 w1 e3 D- ^& `
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
7 J1 z* W2 j5 y- W& f7 M! Wandyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
: h* K9 k) _! b! k* `1 v' Z' B( J% r9 [, m. E% U( M) k/ z
噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真
+ x7 e3 k0 V. f- @% `- S人地有好崇高地位o架
& a! z8 `3 v- |& o' y4 t' A
2 K+ M: Z8 R+ m* {, z' t* H/ ?4 p
: C' p8 M9 k8 K' ]

. ?1 x1 ^( S7 M+ y) M6 o噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真
+ u) Y9 h$ ^' Z; r6 @1 J人地有好崇高地位o架
% y% w8 U0 s) e+ uinfjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
: p$ U5 N* S$ w' ?* v; f
. Z* M0 A; u! O1 eyes,佢一定係好膠的,2 E, C0 \# S. o9 f9 m5 Q
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」! |, X& @* o0 b6 t  f2 @4 ^( |) l

( P, m$ X9 t. V5 K$ ]4 ~神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
: y; K% b1 g& p: p
6 Q. }# A2 O" O: H/ byes,佢一定係好膠的,
% y" S- D) B% T. H2 r3 q! \9 k哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」; J0 E4 O9 J8 S$ u

8 Z% |; Q' }: W; l3 y2 G; h神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。8 `9 T) r! z, Y3 J5 L5 A+ s" s
andyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
: w! [0 r: n, _9 B* ?; _

" n- h# B) a' s周五晚嘛...何況有波睇 ( F1 Y& \4 l7 T

1 y6 |/ b6 i$ R$ s1 ~4 }1 ~頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。