<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!9 P+ [( q, {9 g; p: h0 ?& }+ w
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
- J$ Q4 P& L2 s係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
3 Z/ F' j- K) l
所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
+ ~" r& j$ R" A; l( f  f" J當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!5 ]/ n2 `7 F5 t: @; W% ?
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
" V! z# S* D; C" C

8 l* z. Q0 }" c& p我睇法係:9 J' }, O% ?" X2 a2 l1 _
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
  J5 [* ?4 H& }3 d* E0 b$ c. C當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
# p% {( L/ b1 Z, o$ g6 @) N請舉例說明之
4 B8 _6 O1 J% i9 H3 U

. ]5 b$ n$ {" p/ h* o, K! B我睇法係:
' B* z( |1 V+ O0 \4 z4 y+ Q; X很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
' u) t" r9 w6 a! l2 u+ f當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
, P6 q+ }% E6 W, E) P) j/ ]) C但請舉例說明之 ...
- Q' S0 n) t. Hinfjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
& R8 C3 D6 T. H7 C! U( z4 g
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
- l' y, I9 t9 g/ L唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???$ Z& Z& x' i$ \0 W6 i- N
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
本帖最後由 infjlam 於 2010-9-11 12:18 AM 編輯 # z- S+ [( b: H0 E+ L( c
" y; g9 M, O% ~/ b" P5 ~
) [# S# L5 r' R, Z2 w
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...$ m- b8 J( J8 m4 [) v) I
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
, m% E6 G% V; Z2 p7 F
1 g% O& _. F9 K
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,) Y8 H% |4 t$ @+ j- M
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)  ~- j1 ?3 `' R* x& W
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
+ w4 |' G9 Y5 Y2 I& J! _* O
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
! g/ \; o7 W4 u+ k% A唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???/ I( S# m  k' j- ^0 ?
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???1 G2 S9 J0 C/ ~1 k
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
  ^2 O, T; Q1 ^& p( }6 \6 `$ i/ H. o9 y1 O3 ~1 V5 J
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
( {$ V. L0 b' B1 v, s7 T根據蕭若元《演化心理學》所說,
) r: H  @- E! I; ~, ~生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
. c+ s) s* K8 R% j- j當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
1 i+ X: P* k' i, s, u; V- w2 X: m: A' o
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)8 l8 Q/ M! e0 d$ s7 K
根據蕭若元《演化心理學》所說,# ?" i( ^2 C" u1 d+ n% y# Z% [
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
/ f0 }0 B4 r4 l5 X7 o當然,這個理論, ...! v, E  D$ @1 X3 L7 V
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
: W2 [+ S' ~( h" W
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , # o* l0 k0 w5 s% d) ~* I6 s
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~1 e8 @+ @7 g3 H* o$ e

: W. w( P3 ]5 N8 v' `5 c, S燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~8 t) y1 J" o6 Y! d1 h. c$ o- G
係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...  }- G+ g7 ]9 Z
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
2 s- E; I& \5 _6 c  z) o6 `/ A$ h7 I6 i
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,* y$ D  E# u8 X% `, f
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
& f1 k1 R+ h4 O2 H5 @中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
. A- N, w4 @8 J" {+ j/ ?8 q1 a8 D3 V" c0 |infjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
. h1 u' W% G- S# @
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
5 O; Y* g% n/ }同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
. O6 D5 Q& D3 g2 G5 n. a) Z4 f成積會比較低~~% C# |! t6 {; d: H

' E6 q3 g6 j0 e* K. A8 [我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,+ d* l3 l! \, t& e4 k7 r
否則會壞腦~~
# T. r  r/ n1 s5 I我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
) T7 ?! b6 j3 T又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
( [7 ?# O' I. G) V) |& Z! J" P3 }迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
$ i. f& O' S/ L2 D( F5 E& Y
% R4 {/ j' q/ f: b

- j: d7 t  o" h5 A6 {你有語病!都唔知你講乜Q
% a, W4 a: f8 i) D$ f# U4 m
8 F' W' G) J$ y0 ?9 V0 W( B: U& o8 g) \
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
- b' G0 I( F1 T1 D  C' D9 \: E, N2 S" K4 Y( C

$ Q1 h4 D1 I* i3 g6 Z6 v6 l- U; |6 ^/ c6 t( A
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,- r% R+ a) y; T( r. T' P+ Z* Z
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
. z, W) O, V  ~! H4 N* _7 o
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,6 h" r) _2 J9 N- F, J. h
否則會壞腦~6 e; a7 D# o6 v
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
9 s6 `3 a" G# w3 j, u$ P
, z3 H$ P: ~: p% @( ~5 Jp.s.乜野叫忍下?* O0 o6 x2 A; J" }. j2 @; Y

' [9 A4 J+ G1 R& Z壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,, T( E7 Q! u: y( Y( [7 E
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
4 Z# L# j0 Z7 {
/ u; ^6 P. a. T. K1 E+ Q
& h/ Y% `; S( {. P. g
你有語病!都唔知你講乜Q
. C$ F' S% D, m( [
; T. h$ e/ q; m- c8zsXMQlUlMQ1 g: `2 j: `7 ^- p# w
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 7 s* G6 S0 x2 j5 K: S5 S/ ~6 Y
+ ?) H8 Z! D- f) M$ X' Z- c; H
5 @0 @9 m$ u. s# x- X3 M! q
& f5 }' g9 g) c8 l8 l% h9 d- N! `
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,% N4 S! N7 T& r, z1 E5 |$ D
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ..., c& s8 h& @' c
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
$ E% Y1 c  F% M: y, q& X
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
) W, O  y' p  G0 w" {7 p4 S% q定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。