<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
& x( H& G& |2 p' E2 N/ v$ S$ ]9 ?/ A
唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果6 E2 g$ T. Z- x1 A6 X! O+ I
你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人. w2 v2 ?! I) {+ J) X% _
- [4 T2 w( j: Y! \" T
如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治,
# ]( w* j- R- c4 D! E6 ?1 h  M跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...
' K1 n0 p/ B3 u2 g6 q# g" `9 Handyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
' p6 M$ L( `- o, Q( `我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。1 s% N& W9 G6 ?% J( H$ r) a
信不信由你。
) n% B2 o8 E, H9 Z/ X4 `3 U; p買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
" I* n& A0 U3 s  A! g6 C+ J/ r
講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
$ D. V0 \! o8 `) M' a6 k% O& g* q* G2 ^
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名, 0 u; w0 l. c: ^9 Y
佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路, $ A; G( P; v4 W  k! O
學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇
* _+ \* `( P2 M4 e+ w3 t+ Oandyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
- j5 X; Z! _; y, Z6 K& w0 S
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦$ ~- y$ d3 w: H2 I2 r
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
0 s+ p, r3 t6 m# v無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
$ |& m  |$ O& s3 r  g/ q: e! b' s: R& k
至於幕後軍師就應該係姓季個班.
# |4 x. X( m) U5 Z- J  l/ a+ N題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
; G. T2 P- `# Y* U# m$ Y我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。; @8 l1 e8 T- I
信不信由你。
$ I( C  I  ]3 ^. O買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
% k; ^- _) p7 W- j9 E; G1 s/ }2 c9 T. a* E+ O* ?5 c
講笑講笑,哈哈 ...
4 W! t4 N( q9 E% c" i: E大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
+ O; f$ E3 ~4 u0 u* H. `
有留意時事已經十分難得ga la
6 l1 m5 P% e. }1 W& G1 R"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

$ z4 \: }1 g# j. `9 U' l: I
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
2 j( D) }5 K6 l, ^但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?" B: P6 A3 j8 X4 W0 ]3 q/ P  p) P9 m
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
1 D' L  X, F3 g- w
" S1 W+ p* l- G' z& |2 u至於幕後軍師就應該係姓季個班.
1 X  F/ @2 D! U' |* |/ _! _題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
: ?3 b% P' ?1 K$ X) Y' E" DWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
2 O: _2 z# Z+ \. Q/ [
% Z( {. I" S( N- n冇左高比拜仁的湖人

評分次數

" }% U" Q9 i0 q  o
有留意時事已經十分難得ga la. C% Z$ L5 _. i1 F8 Z& m5 I
"講笑講笑,哈哈" 呢句...6 q4 K" `6 v0 z
Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!/ _. @6 n: u, v2 N+ n9 L% `
唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
7 M' b# K7 k6 J/ m

3 x9 N8 j, w* f4 b/ v' ]冇左高比拜仁的湖人, {0 p/ d6 `  U  J1 N
infjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
% ?- ~, ]8 @. U( c. Q4 k
拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,
0 m, {5 M2 U9 `/ ?7 F7 E陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
4 C4 ~( q' g# D! B" b" d- `  P策略上亦唔太明智,
8 t& _* T! p; H% X  ^. v9 D; F有那個必要,非那麼快交棒不可嗎? - K6 P" D4 k& G- L$ Y& \
7 P4 c! q7 }% ^0 @3 E
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

- s# U# x; x( p. f8 v3 q7 s
拎騎士做例子比較好3 U( a3 u9 Y& i& {( |' ?$ D9 |: h3 m
Winters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
3 }- J/ {( j* A/ K3 n4 A: m; k

* W( K1 B: p8 R9 w; \+ e) i真有你的
8 b, O# T- }; ]+ q# B有留意時事已經十分難得ga la
$ w6 G9 {# A+ b7 v9 Y6 P9 z2 z"講笑講笑,哈哈" 呢句.../ I0 I* Y/ l& N6 m6 u9 W$ H
Winters 發表於 2011-1-22 01:38
/ _+ }. t4 V$ {- f, i, O5 p# a
7 S, V+ A; S0 \( |# w! G$ ^呢句....真係好笑喇~# Y/ a% O2 }6 ~
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.
' R$ P6 Z7 F2 j2 {繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,
0 T4 T) ~. l8 C, C# U" N* Q陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
- M  @5 v7 v2 b7 y  ^$ |; @, l策略上亦唔太明智,
' E* r; m* X1 e1 z有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
3 H0 ]& E4 B: a$ j" f6 O+ Q2 d; ^0 m- ~
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...2 d# h/ o. P' y
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
3 n' Q% a5 H9 U5 J& ~# w
首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.3 l7 a# q1 f7 U1 W6 v5 P
癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,( _6 M- {& y% F8 s' n: n: S
分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.5 N" I: X  T# ]( P8 k/ G
我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.
' P- X- k5 v( t2 o! V長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;3 Z7 a/ ~; Y1 |4 j- Q- `
阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.
$ _4 M" Z8 n2 ~, b$ T& u四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。