<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
5 a  Z( [. f7 ?
: r7 I* z& E1 B' e
唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果
# Z4 B; t5 v- Z, V+ _你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
; W0 [( h' J$ X  D' m) ~, a  E/ F9 W9 P5 J" N
如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治,
: x- c! {1 O6 ^+ r3 D' O跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...
7 B4 t+ B0 ]5 i! v  `andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。" y4 D- N; P* c; A( U
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。, l2 Z' Q5 ]& B8 a& e% @
信不信由你。
2 I3 H# B  ?8 \2 n9 |% \- `8 F4 l買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
8 H: q9 G* N# b9 v
0 c' n( ~0 q7 q. [  @; m' |4 M1 t! G6 `講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
/ V) {) M2 I- @

1 o5 |! C0 z( J5 b4 ?0 F" x有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
% m0 C3 Z* I% D1 W$ U! l7 @+ l佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路, ; z  x: Q" N. C3 ~# R5 v: P  I
學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇+ `$ M4 l" m; [0 O" g6 r
andyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
3 L* P: n. K+ A佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦/ @+ W0 z% o3 z' @3 b/ d- W. p
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
6 ?. N$ e% x0 J+ P; T$ G0 I. a無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.5 X7 A* N9 m  q8 e( S

( Y9 }; @+ T; r/ M8 }' h+ U1 j至於幕後軍師就應該係姓季個班.7 B7 d1 G* y( [: g4 C
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。- @8 ?8 w( B+ S- t
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
( B! E$ O2 Z# M7 n6 I信不信由你。
/ D& H- ^' b! J6 ?: D買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 8 ]* D. r0 ?/ ?% L$ n

/ D  H7 s  r) u: W  c講笑講笑,哈哈 ...
0 C( {- B; e+ R大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
% g6 T+ d0 h7 D; W: Z% Y有留意時事已經十分難得ga la8 ?8 m0 W, `: G% I3 K
"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

. l0 V) H2 |* H- u: C5 S, w
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
* s, q8 s  s! [" U8 G% L) C3 P9 F但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
4 w1 i8 c1 N" {無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.7 s# v% L1 j7 Y" \& I5 y, k. l$ b1 K. k! {

* e7 w8 C& a( d+ E2 ^( u1 m/ \至於幕後軍師就應該係姓季個班.
! M! e! F  a# F% y8 B題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
* i* X+ r! Y, h$ n8 T( CWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
" V5 p3 ?3 k( Z$ W, H. ?" t: u: N4 I) X8 ~/ J6 J2 P; b
冇左高比拜仁的湖人

評分次數

! v3 s- I8 }3 ?* I) Z4 Y) S有留意時事已經十分難得ga la
' C3 q3 B# K6 x! o( g2 J"講笑講笑,哈哈" 呢句...
+ m  I# l8 y5 R& nWinters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!
7 s* n; g: d. r; t+ R唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
$ a4 o) K0 S8 [5 |. O& F1 T5 V7 M8 W) w. h; Q
冇左高比拜仁的湖人
) Q2 Y1 q7 ^# ^6 U, s0 b/ d5 }9 Y5 r# ainfjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
1 {, G. D! O9 I: D拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,
& @! B3 [# N  q* E陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
9 a  R0 ^' c4 [6 `+ ~$ K! @策略上亦唔太明智,
& [/ m" n, }+ o# ^; L有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
( ~5 U) W3 n. c- x
  ^5 T; o8 B0 H) t1 P$ N7 V唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

* g) L, G. J" n. ]) m拎騎士做例子比較好5 C0 y: z4 o, L& G  j! l) f* [3 d4 J
Winters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
1 F( Q# ~5 b  s+ n- I

& U5 d- f: @: y/ G真有你的
! b2 j' f! [( o9 j) x; [- C
有留意時事已經十分難得ga la
$ U  u* e. Y" Q, x"講笑講笑,哈哈" 呢句...
- r. E% D2 `; G" T% t0 AWinters 發表於 2011-1-22 01:38
5 p& N  E. D5 Q7 P- ?7 T& w
. |7 q  M& e1 o呢句....真係好笑喇~& ^8 m; u7 @( T; x/ s) N* b
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.
7 L" ?4 K* ~- l% Y; A6 L繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,0 `; B* E6 k! r% x" w
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,5 `$ {- @; `6 v0 S1 j& K: h
策略上亦唔太明智,& e' [0 R) E- ]
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
' z, m4 E8 J$ k6 a, V/ b- C" F0 T2 Y% f3 D
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...9 L' I) h: |; i" a+ e5 {( q+ p2 q
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
% Q) {% @  k5 n! j4 U首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.
1 Z9 |% Y2 B# y癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,
  Q: _! V4 \. G( \. c1 t* r' j分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.% [4 @/ F1 y) M5 k* p2 Z
我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.' V& u. a( s4 l& j# @
長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;8 f: r, u4 S2 K
阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.# r! v/ S+ y( k* o. s9 \$ I
四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。