<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖

[時事] 我問你仲敢唔敢食日本食物?

單選投票, 共有 8 人參與投票
37.50% (3)
62.50% (5)
您所在的用戶組沒有投票權限
6 r2 E: T9 h. L( b; a
2011年3月22日訊
; g1 K6 \/ p2 t- b9 f/ V4 d4 v6 f
* h  p& b$ i1 g/ a5 O# O  ^7 q% l1)日本禁止受災地區受輻射污染食物出口;; `1 s/ [, X0 y2 S
2)美國航空武艦可能因輻射駛離開基地;及
" _& _& R( E( Q+ ~3)日本測到對出東面太平洋100米海水受輻射污染(如圖& ]0 J4 L6 K2 _  @1 t* J6 S( O

7 O5 k4 ]# A: X/ `6 K以上三個情況乃新聞訊息,如有差誤或失實,請指正。

607 x 424 PIXEL下載

評分次數

• admin

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄
5 i( s, @3 n0 Q/ d% n5 ^日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
7 @$ X; t6 G) I6 N$ q* j, V祖國食物信得過日本食物多多聲架!

評分次數

• admin

香港傳媒有報道, 飲用輻射超標牛奶一年, 只等同做一次電腦掃瞄- l, L  Y1 e* o. S
日本食物咁有問題, 排隊買日本奶粉的香港人應改去食大陸的三鹿牌奶粉啦
( Z% T% o' M* S( s4 S. |! q  c) A祖國食物信得過日本食物多多聲架! ...- l6 X, p4 f  n$ o% r
andyho 發表於 2011-3-22 11:32 AM
" U7 H# d, \( q& z, P* D& `: E0 E& Y; w$ P6 ]! A, ?
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   

評分次數

• admin

! d7 j( D! a" k  ]; p$ h  E" {$ F' I3 C
你眼中全世界只有日本食品同祖國食品之分   - s: }# l& g/ g; [2 t
K2K 發表於 2011-3-22 11:33 AM
, ?4 K! B% j4 P8 j' y$ G. U
6 s7 Q( |( @* u& w樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛" {: p4 C1 A) K
我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?
本帖最後由 K2K 於 2011-3-22 11:44 AM 編輯 9 D' r( |" p/ V5 }9 ]' A1 g9 a

K6 f  X5 K) k' _
2 l* q" k* q& P+ i/ v+ P  Z8 c7 X6 B" [4 C7 x$ l/ p
樓主話日本食物有問題, 我建議改食我們偉大祖國的三鹿奶而已, 無謂去排隊買日本奶粉食壞自己個BB嘛
9 A/ O' i0 }* ~我國的食物安全監管好, 品質佳, 有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題? ...6 b0 D% f0 Z* ~- F+ b; T$ {3 _
andyho 發表於 2011-3-22 11:40 AM
- Y6 k) ~4 e( z6 v5 I
- A9 L, d! q* S6 w8 L
冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如香港好賣得既美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
; D4 Z7 n, a' L% r
# o4 y9 V+ T6 ~4 G0 X( k冇問題,  咁不如你教大家,  香港邊度買到大陸奶粉啦?  仲有,  其實你知唔知香港其他牌子奶粉,  例如美贊臣,雅培,   來源地係邊度?   
; z, y3 E0 ]2 z, U2 o- |7 D) sK2K 發表於 2011-3-22 11:43 AM
0 D8 a0 F# m' a2 F0 U- i* @

. M% \. @  n' R" E) Y( X* L. N你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
; K1 _6 C3 i, ?! r4 l  p好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食, 8 W$ T! W2 y/ w. D4 a3 s) ?6 T- t
卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了!
" Z' a$ t% z: M# F/ C

( X1 X+ N5 P3 x+ W" c你有無回鄉證呀?有心買三鹿, 你返大陸驚買唔到?
) F: _+ W  h  I4 \; T好過一些唔愛國的大陸人, 明明有營養豐富的三鹿奶唔食,
6 P' D! i! s/ P5 K* L) G2 N卻要來港買小日本出品的奶粉!大不愛國了! ...  P5 Q8 g7 I) A7 C2 ~; z( s
andyho 發表於 2011-3-22 11:48 AM
; W: X: U) x. V

' }9 Q2 ?5 k" A* E9 K5 d# A4 w點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
  |" Z) `+ I0 F
% \5 ^9 D' ]0 N0 m! D, ?3 H
點解你唔係對正問題黎答咁奇怪既?  係咪其實答唔出?   
9 `; [8 O, [+ s% tK2K 發表於 2011-3-22 11:51 AM
6 I# ]5 d- I6 c8 h
5 T2 b1 [. b) P' P
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊
' E5 p/ N& o" |: {1 w3 Ihttp://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
/ Q$ a2 T; y  I& n8 @0 j) d* Y$ V6 A8 t4 o" H0 T
我用呢度的#54就給了你完滿的回答啊 # K! ^8 |( ]% `. `
http://www.26fun.com/bbs/thread-244746-6-1.html
+ ?& }7 L, V: v) ^andyho 發表於 2011-3-22 11:53 AM
7 a5 y- J) L) v

- m' W, z  ~: P1 b* y; E& V$ G咁我都用返#55俾你   
有段字, 在entfun都已貼過多次, 不妨多貼一次, 不知版友會不會有體會呢?
* O# K/ s7 ]( h, O! _( C9 m' y5 p4 u+ J
這種情結,魯迅早就抨擊過了。在《准風月談》中,魯迅很看不起這一等不敢面對) D: M! h) t4 D/ q8 z$ ]) {
自己、凡缺點都推說「外國也有」的中國人:
% J$ P1 R# b) R! v. g
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲,* t* i" W4 |2 p4 O+ B1 i0 S- k/ P
最好還是希望別家也有臭蟲,而竟發現了就好。」
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。