<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
9 \1 z3 K) r8 q8 j) Y
至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ..." D/ ^7 ?0 p; A1 O" a& S
andyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
  e; R% j* U$ M) y
8 b& h( Y: y0 B  o見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
$ t5 m1 a) a, b0 `7 n* V不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
' y/ p6 x! A" L* v, i7 b/ ]3 |6 s* _' L3 z/ Q$ ?: ?. ]
同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?& A& ?$ a. q1 S
andyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
8 m/ M$ ~7 p' J, ?' J1 i3 l  f, T+ k. }  U8 _- x( M; l
挑...班友照食可也喇,1 z0 h  U# I+ ?, Z) x* ?  \
我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
+ y' V( t7 |/ Z5 z" j0 c. i# E
+ b' M" P* H& F4 P, Z
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
( R7 I& M) M5 v, ]' G不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
+ H# a) ~5 V: [9 z3 v4 u" yinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
; n2 }4 I1 c# ]8 c+ m
. x; Z+ @1 C1 _1 T
版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦,
4 F+ @) G. y0 \: n& U/ r  f我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了,
8 Q7 D: b; @$ L6 j下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d
) d+ @  n7 k- w) q: x1 g9 Z伽俐略兄, 下次再吹過
. f3 g+ H8 l$ Z

( {9 {4 E+ {. o8 _8 y( @/ S$ Z8 \夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?; o( @. i  \3 c
你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?1 i) l/ {# j; Z- n0 {
我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...3 B: I$ y3 h3 K! @! o) ?9 I% B0 r
andyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
3 r0 ~/ [6 p0 \
7 v! E( o( z% m3 u4 t( m1 ^夠?.....1 d, q3 x! r9 C3 \0 n, U. F
你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
" O" X  l( g4 o
$ E! U9 d  l! I3 S: C: j那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺
$ {6 x0 r& h5 C7 N5 j5 h很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理, + L7 n" J1 P% F- `
以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I; h7 q) r! G5 j: o* M" x6 H
我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」
8 G7 ]7 h% G3 Z  M, b) x* ~反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b$ J+ c/ c! ?2 l" n* s( `
這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...
+ J, _4 n2 N* ]7 F  G+ t; jandyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
6 i: q5 V$ `& g0 z1 _# ?6 j4 n' k/ ^; d. Q) Z$ i
講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....
; @5 I% f8 [8 G: }" h8 p% T; y' @, |7 L( F
中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉....5 q8 x% r+ p8 ?' o$ l! g( s

L. B0 x8 s1 V. f2 \中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  
) s, C) u) O5 z$ {
, u. B+ @! V( l. r; n- Q* N9 ~) K有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L
: h. E- D$ ^1 _  L2 H9 _" Z* I
! b, m& Y1 G: R2 _$ t- P你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q
' M% ]2 p) E5 Z別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,
4 n; J( }% H0 f) M, N, @這種行為和態度極為可恥....
4 s- l; u8 R& f2 U1 Z/ n9 i為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥* n5 s+ z9 |7 P. m
hamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
! A- X& A* w  c2 U# Y$ v. e0 p4 G- W. Z# n: }0 o4 R6 V
Hamsubboy兄,% C( |& t9 g) Y2 ~6 r' P  N; O
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
4 Y3 T. f  q/ n7 j根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
9 ^  ^3 q! Z. h2 }$ h$ W( T4 o: I5 b8 P$ `0 f
1 F1 ]5 H" Y9 t+ u: F) I
  d6 b6 T/ N4 s9 t, |. G2 QHamsubboy兄,
. O; I" l7 ?/ \* Q& }$ A- ~) V狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 . D" E  W3 Z9 N4 I' V4 r
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上9 G" F6 d- {" g# X) V8 z
infjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
5 ]" c: v3 C1 }: I! L# V

. h( `: l/ J' ]* ^$ B) X% {伽俐略兄你勸下某人啦,   u/ F# z* o( z$ P
之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
! x" F/ t' i: M9 O有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的% ~  r7 T% l4 B( i- k
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
" F3 g% b8 Y! c( p/ r( _  a$ Y9 ~3 |
3 E3 x8 {4 D& L6 c8 t: S0 b見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
+ ~7 ^2 Z7 s# |4 B" R不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場* u/ g4 O( g& ~9 C( ^0 v
infjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
$ w" X4 S3 }1 m6 C/ X8 s" v6 K2 L# `) F, S' u2 f
我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮....' n* H6 t/ Q9 n- W5 e
點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,9 w/ z7 s' v' s# s
所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....
- [6 }. \- v8 o. ^
- |! x; ~' K) i  R" P& o- d3 p4 F" o1 q隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
0 Y7 b6 L4 v; Q" X
2 M/ S% }+ j8 X) n; z' E伽俐略兄你勸下某人啦,
7 [+ \6 a/ P  B; \0 j之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
" w) H" m$ ]( ?2 a. S- {andyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
& i* ^1 k) S4 m
3 w" h5 J: Y3 S5 v$ J
你唔好扯埋我入局喇...
8 p* p6 j% V; R: d6 d$ T你同Hamsubboy兄同係好人黎,
' Y2 {7 g0 t& \咀型唔啱,咪下次吹過o羅...
2 _/ N! {  A1 \# u. h" K6 @% R唔一定要尾彩
8 S! y( U8 t5 J- R' u7 e9 ~6 I9 ~' y- ~& ^
你唔好扯埋我入局喇..., N' \1 Z# a5 P% Z
你同Hamsubboy兄同係好人黎,6 `! O4 B. _8 Z0 u+ e
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...6 ?/ c1 L( S# B/ z4 r
唔一定要尾彩
$ G2 N/ ]5 j  y6 jinfjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
/ g6 r. m: F+ w% \& n6 a2 U1 {$ S" R2 |4 `
你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)
! U7 b1 k; @2 y1 j) Q; j但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。