<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
- ?+ E' |) h, p& }; F$ C1 i
至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ..." W) C' V2 ]. Z4 D, r# O
andyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
. Z1 Q. x  c& O, `  E* B, ^" `

7 e7 u4 p0 P5 t* a! {% O) n' i見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P
7 W* m2 W; l7 N1 n$ D不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
6 ^* b; C2 B- B
' `1 e8 \( y+ B- Z+ l# Q: U
同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?
3 i/ R! a2 i% X- y6 ~$ K+ P7 mandyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
9 u1 S$ a, k: n) Q9 {5 ^
2 Z  _( F$ a# V" K% ?! p挑...班友照食可也喇,
* Z8 E  I. D8 M3 `+ j. K! O我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
! t0 e2 x9 A7 g. u
1 b3 H) e( W) v  n# S" P7 @  A4 b6 G
見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P , B: h; ^; j4 N! a8 Y
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場; N2 C8 H( U( D+ |  J5 B
infjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
) t2 B. A' o& K; ?" D( ~% D

( V! r) w6 s" I3 W' R版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦,
. I2 _2 R$ W7 A( G我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了,
/ j) H- W  }* @- z! [: m, n下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d" X) b9 e  A; z' m2 H% J! k# ]" ~
伽俐略兄, 下次再吹過
/ ?4 d. Y8 s( ]& }2 x. r, _1 \. R2 m( e
夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?
: D5 i9 d. e1 N4 G! S你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?9 J3 f3 B2 C! D7 M( x9 r
我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...
5 m2 e& x6 |; W" [* z4 jandyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
- U+ x+ @. A4 T0 a; c. r( z
1 B  i7 E$ y4 u
夠?.....
# n% r$ Z3 g3 b/ l1 O' T: p你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
$ \3 ^/ I" i' O

8 W  }# H; _4 {( W那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺1 `2 a1 t2 l! U( {2 x3 N
很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理,   s; ~# E- s( N8 z
以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I* Z# g7 P# O+ _# m4 A( y4 m
我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」  H* N1 q: c- |" l3 U( @
反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b
) {$ G  c, ^, f這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...# p$ ~+ l7 i: l9 L9 O- y
andyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
+ [: ^* w6 V3 Z6 d* i! D2 A- s3 N! ]) B3 _1 {7 \1 o
講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....
$ e/ K' _& ~: [% W* k& Q; p) m4 l, v
中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉....
2 ]" W0 f( J7 y# J8 x8 H* F: W1 ?+ z! L
中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  
3 Q7 a, H3 L: ?- _* e2 u# W  l; O5 O/ z+ j. O- ]: F, T  O8 ^
有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L0 c. t, I0 g2 h

5 F" A2 s4 X5 m你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q
( ^* d& r7 b3 H2 v別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,
1 K" p0 {9 V* N& j這種行為和態度極為可恥.... * X$ |/ |% h1 n+ n
為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥& g1 D; q9 l: H6 l6 W  X4 h& t
hamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
; Q3 \( p2 w& G. |& W/ |" s, S
6 v" `0 s6 Z- D9 m9 A/ D
Hamsubboy兄,
6 X4 p) O" c# }! @( i% C狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
: {: d9 T& ]& I0 y5 H/ Q" L/ h根本不值回應,更不應把如此言論放在心上

/ c0 J1 f3 [4 w6 M2 x
, C* S' C) Z# O
/ U/ `+ E% h3 x  S4 VHamsubboy兄,) ~( T' m  L/ {. T1 j, R
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇
1 U% L/ D2 q5 F, B根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
, j( ]+ a  }' H1 Finfjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
8 j9 \, z' p/ ~- v' U

! w7 S+ ~) O* n. L5 _伽俐略兄你勸下某人啦,
) t: l' L8 U: b% D& W. h之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~) o# k) C: U$ i2 x' E
有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的1 A4 g& X2 j' u
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
+ F. l& `$ A+ Q
1 Q% C' Z* K- V# Y8 ?9 d見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P / ^+ q( N& c. `  @' t9 ?
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
# I; i) j# `* U! b" Rinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
4 w& u- I* k9 k; `4 T$ [
1 J! C4 e2 e. C0 P3 ]& z- n
我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮....
6 N! l: `- Z5 s4 A- n點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,
) f& V# w/ _. f# n3 i/ Q所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....
' F, F3 d5 M$ g- @% |
% U. C7 u/ w" w' P" [: g, {; z隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
+ }, k( d1 t" v: R

$ h- _* e/ N/ s伽俐略兄你勸下某人啦, - _3 N  {: n, o/ b9 M, t" B
之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~0 ^7 X: n$ z+ ^9 D
andyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
# B, T) _7 u/ b0 ]  W! }
( ^0 |% y  B+ F  t你唔好扯埋我入局喇...
. a( i0 k" ?7 H+ D+ P你同Hamsubboy兄同係好人黎,5 x& h  ~) H6 R8 ~
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...
$ L6 u9 g* t4 ^5 b4 l唔一定要尾彩
4 d6 K9 k  W1 \; s8 j8 B  b- k+ V5 e0 X: Q7 U
你唔好扯埋我入局喇...
3 b) l. \( R- A' C4 m1 x, u你同Hamsubboy兄同係好人黎,: Q0 A3 V& U# f6 \" `. p
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...
, k/ @0 [+ {, b& S# B4 @唔一定要尾彩
& z( @3 \: Y5 O  N# V0 _$ P% jinfjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
# ?/ M; N9 _) U- W( ^: }
) X" D" F# G9 I2 q/ L$ F
你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)& y) @6 a: s! }6 K" |$ ~
但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。