<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rika at 2005-5-17 07:54 PM:# z6 Y# C: r/ y

6 p8 P6 u' S& }9 L証明左佢真係讀得書少, 唔怪得佢) u: {6 A% B7 d' I3 _$ n+ y" X& S6 ]% y
...
( S# H8 j* _3 y
我都贊成你既講法既,1 a; ]" ]0 y$ A; B; F. f
但係香港就好難做到啦
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 08:18 PM:
- Y! c* Y' |' q9 g# ]0 _6 e# q
  N$ A0 Y! w6 H' P0 p$ P1 X我都贊成你既講法既,# }$ I1 ~- `. U; K
但係香港就好難做到啦
8 ]# F5 ~' G" z1 X6 o; W
, p9 u( r/ R! u  y
Thank you,
5 z7 t1 ~, J- e3 e2 ?  \
7 E4 B" h& B1 P+ c; ~5 M$ k唔單只香港: e. |# e( U0 ~: {
其他地方都係好難做到
! `) B# U$ x( E; g  Z, e+ f因為有其他因素會影響到就業機會
- n3 Q6 f$ Q4 I例如輸入外地人才同埋廉價勞工
! }1 L, C% M: I& t7 N& |( F不過政府都有 policy 去保護本地工人
! A+ o  m, b( e) m- K; y0 {
, G/ {; j/ W# G: q& u7 b9 T[ Last edited by Rika on 2005-5-17 at 11:49 PM ]
Originally posted by Rika at 2005-5-17 11:44 PM:3 \- ~4 m  L" w6 ?! y7 f. ~

- M4 p, V) M7 \7 N8 L4 {8 N* ?, M" u* j) E
Thank you, ...
. j0 i4 z2 w9 i1 g
係...........
9 _1 o& Y" A! |) o2 D+ o以前本econ書都係咁講=.="
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 11:59 PM:. w6 k+ V& p3 k& e+ ?. v
/ c2 U$ t5 J4 ~: `3 [& u8 d
係...........2 S5 T. {  A  E
以前本econ書都係咁講=.="
) Q, o0 L+ F, I* B& L7 p$ Z4 V7 K
讀過下咁喎
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 11:34:# _. d( T: |) l" B  b) J2 x9 h

; ]+ Z8 N. q5 l7 d5 ?6 e1 c即係話你1至4點都有齊呀?
/ b& g- c0 v0 f! s( U" \sorry!我唔會俾自己無野做
+ j8 v) d5 o- F# j- c我太貪錢
8 }: {3 a* w) u9 ?係香港只係你認為直唔直!
- y; \  R) N2 U" r/ ~唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
) u' P, c. Q4 M5 F) p依家?做裝修搵9000" A( G1 c, i( m; ~; Q
唔一定咁灰既
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 12:22 AM:
, m- {5 L. A; S. j* F$ |
8 E+ U+ h+ `& z; f, W$ d  {sorry!我唔會俾自己無野做! ]2 v, Q- Y% |. Y5 Y
我太貪錢
% ]. _* T, @& x- \係香港只係你認為直唔直!5 P1 a8 g3 h) C: f# J
唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
" H6 o! D) s, E6 x1 G% }依家?做裝修搵9000: b; F& i. k1 i% F
唔一定咁灰既
( P/ W7 Q' B7 T7 K由十幾萬一個月一變變到九千裝修
: `* a5 z9 o. G- P/ u* p7 X好大轉變, 發生左咩事呢?' x( k$ C5 i0 s3 D1 L
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 00:44:
& U* u! J8 j% p( |
2 q% w  T2 B$ \由十幾萬一個月一變變到九千裝修
' }' U  m3 S" h9 {7 r. W3 c1 M- |好大轉變, 發生左咩事呢?9 m" Q/ J  W  S( ^$ k/ G8 a
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
3 b9 o' H4 e( B7 F
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯法既: O1 s8 l$ o2 K) t: r5 N
唔長遠同埋自已懶 又輸又大洗
+ W$ B# D" E% R) ~* _( N所以轉下 幫我阿哥手7 r  s# @+ Q6 }
大轉變?由頭黎過o羅
& z' c  x& O9 s. [- p, P人生係咁家咁家o啦
; M$ d/ a; ]! n! ^/ Y- V有起有落嘛!平常心對咪得o羅4 s, o+ o! Z' {
我老婆話對我有信心o咼!
: X% z1 c, k& o4 {  n0 R$ ?; h! U遲的有$$咪再戰江湖 做下生意仔! C8 u; P4 e) X2 F; T$ C4 z, J
發大達
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:5 g& N. `! `. P8 C
$ r$ {8 m& L  C
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
+ @* L+ A1 Q; N$ b, \# L
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
Originally posted by sfxc0000 at 19xx-6-30 19:21:9 w6 L  Z6 T" b& N% ]4 a
( I" q) V# s: {" B- V8 n9 V, B
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
) W9 C) W; e$ U1 E
賭徒就好似老同咁 無得e1 g6 ]1 L- g$ K; X" D! f
我有抗體架但係有時都會病發啦
0 `! P/ L" U# ~; k何況無o個o的
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:
3 |9 x4 Q- F5 U& R, G& f1 r
. z9 a: t6 q6 A2 d+ W, V8 L. ^我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
  y8 I7 E8 [1 J7 d" B) O
有老婆支持太好
# ~; {0 d' g, {9 E9 Q  Q1 Z! a祝你早日發達
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。