<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rika at 2005-5-17 07:54 PM:
1 _9 H- E4 U# i8 e
" E" i. `" S3 H証明左佢真係讀得書少, 唔怪得佢; F) g6 T, w# q
...
' {! A3 i0 P0 N
我都贊成你既講法既,- x& b' ]1 c; R# ~
但係香港就好難做到啦
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 08:18 PM:4 N5 U9 O- [. `7 u& u& j3 l

9 A! k% K: f( }* @, n, B8 h我都贊成你既講法既,
! {; X/ Y! K6 _但係香港就好難做到啦
: o6 n4 N+ h) h4 \5 l: I

9 A  n- d& A! C/ b# YThank you,
9 j3 @. m# M2 ~+ z, B  {; o$ }1 i  m1 i- k9 ?7 x
唔單只香港
; i3 y1 B. a, D6 I3 f% p其他地方都係好難做到, G2 p8 \( B( F6 \0 ]  A
因為有其他因素會影響到就業機會* R4 y/ C7 {/ m, U* [6 \* w- U
例如輸入外地人才同埋廉價勞工' j8 L7 O! N- j! W7 U
不過政府都有 policy 去保護本地工人/ ]% A7 W9 v& r7 E2 O4 B
  a# Z  ?- G& T( i, F8 v
[ Last edited by Rika on 2005-5-17 at 11:49 PM ]
Originally posted by Rika at 2005-5-17 11:44 PM:
# e7 K2 D) O+ V: k$ b0 r' b
! d: J" T) @; J% e% `$ ]
( u4 U3 q" A+ k% Q8 w% V' q3 |Thank you, ...
, ]$ Y2 X$ g$ i- o  ^
係...........
6 A' |  P7 B1 T; ]4 c以前本econ書都係咁講=.="
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 11:59 PM:: U, v% H& e( G/ B0 H% l7 ]

2 a4 R# P, _# D/ P: k2 t係...........
3 P2 [2 X( b# u  m3 M2 u6 T" l以前本econ書都係咁講=.="
* r- s* p( F7 M  t' v9 f
讀過下咁喎
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 11:34:! q  }0 x( W* O( K! j( m" a
4 W6 L/ g* V  E3 y; B
即係話你1至4點都有齊呀?
  x4 d8 Z: W8 R9 @
sorry!我唔會俾自己無野做2 ?. a% V, w" \4 k, }
我太貪錢6 N6 X+ B$ h; I
係香港只係你認為直唔直!1 w8 g/ d! X8 ^( k) @. h
唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
4 A/ v& f+ W2 U  ?* j依家?做裝修搵9000- o: `! s( d2 f7 r$ d+ s' m
唔一定咁灰既
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 12:22 AM:
. ~; g2 g/ j# E# l: v8 `6 S  A+ g- s8 D& Z# ]
sorry!我唔會俾自己無野做& V" Q, O9 a" i; q* w
我太貪錢
7 }4 x& \; V3 x係香港只係你認為直唔直!
. F+ a' Z$ \/ {6 G唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
3 w, ~8 Z) R- {" [$ K% w2 b依家?做裝修搵9000% P: o0 C6 |8 H4 e' h
唔一定咁灰既
1 @5 J7 L* ]6 b. I
由十幾萬一個月一變變到九千裝修
2 h1 w* i5 Z! U3 i3 W' E好大轉變, 發生左咩事呢?
  G; N% n% G3 t* K# Y* |( X如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 00:44:0 }8 z) ^( C; _8 e' {# D

1 W. X( h  S' n9 h+ c. O由十幾萬一個月一變變到九千裝修
. X8 j6 t( y8 ^. H$ h* r" Z; i! ]好大轉變, 發生左咩事呢?
' u: O* p' [8 @" [; W3 Y: D0 o9 B$ E如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
. S  s- G/ Y6 f/ k' f我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯法既
2 C1 o4 L; G: V& Z( n, ^唔長遠同埋自已懶 又輸又大洗8 z# V; V$ r/ d  B( |! Q! H
所以轉下 幫我阿哥手, }, M! n) O3 E' w' ?
大轉變?由頭黎過o羅
) F' W& \9 X. {! @# c3 M人生係咁家咁家o啦. v% o( B. I) b# E0 a% u$ D& b
有起有落嘛!平常心對咪得o羅4 j1 r7 \4 O0 t
我老婆話對我有信心o咼!+ ?6 J6 b2 Y% D8 F) l. g5 q" R
遲的有$$咪再戰江湖 做下生意仔
: c/ Y2 w8 U. _+ h9 _3 ~6 t9 P: l發大達
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:/ u, j! V" `; c5 M& Q8 V

0 F) E, [- e9 s4 P) P3 p. K我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
" W! u5 m" `/ U# H如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
Originally posted by sfxc0000 at 19xx-6-30 19:21:" s; U3 y/ W9 r7 T- N

2 @" C7 z* d$ Y& }* N如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
# E& h4 M, r7 o: r" ]
賭徒就好似老同咁 無得e0 ~2 q2 z) A$ ]1 v9 P* j
我有抗體架但係有時都會病發啦3 X0 x( k2 \6 J3 O
何況無o個o的
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:
. M" }5 m2 z- u$ o
: D0 U2 p! s  [我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
- w6 \+ r1 r/ R8 c1 Y( Z' G& G( }1 V
有老婆支持太好1 U) h+ B3 g$ Z7 s/ j; f
祝你早日發達
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。