<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 郎尼同郎拿甸奴 你地會揀邊個
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 07:59 PM:

我不知道用...
我會告知佢正確讀法, 但唔會話佢濫讀. 注意語氣上的分別. 話人濫乜濫物係不禮貌的語氣...不過你連體育記者行業都不尊重的人大抵不會明白
一剎那的幸福足以回味一生

而朗拿甸奴在巴塞隆拿又是否Playmaker??不是,巴塞的Playmaker是迪高和沙維共同分擔的,朗拿甸奴在巴塞隆拿更加只是左翼鋒
甚麼??我只著重企位嗎??那麼放杜夫踢左閘,那一場杜夫又是否左閘??誰不知道他是左翼??但的確他那一場在車路士中是踢左閘。同一道理代入朗拿甸奴裡,朗拿甸奴本身係前場自由人(或輔鋒),但在巴塞隆拿長期出現在左翼鋒位置上。
第一段同第二段解釋分別頗大, 如果你作出第二段解釋我都唔會作出質疑.

哈哈,誰就住C.朗來踢呢??我看不到只看到C.朗獨食,隊友局住配合(非自願),費sir會不會狂插C.朗呢??插C.朗係咪某程度上係踩自己隻腳,衰俾碧咸睇??當初神氣地放走碧咸,大聲聲地話C.朗繼承碧咸,人是要面的。
紅句同綠句互相矛盾..非自願配合咪即係"就"

而且當上一個體育記者真的特別專業??我看不出黃興桂這個專業講波佬有何專業。事實上,只要你基本條件適合,你也可去當一個體育記者。你寫得出一篇好文章自然有人請你,即使你不懂足球也不要緊。
桂神他在ESPN講波只是作戰術分析的環節, 以他的水平可以勝任.
但係因為佢講波有點兒悶, 但咁質疑人係足球方面的水平?人地可是當過東方教練的.
當教練不專業? 你試試吧, 單單做本地C級教練亦都要在足總修讀兩個課程.可況係甲組球隊教練.

[ Last edited by brightman on 2006-2-26 at 09:12 PM ]

而朗拿甸奴在巴塞隆拿又是否Playmaker??不是,巴塞的Playmaker是迪高和沙維共同分擔的,朗拿甸奴在巴塞隆拿更加只是左翼鋒
你唔好玩啦,你鐘意分開睇野我真係無野好講,我一早講到明在巴塞,但你都仲要硬要將你攪錯我意思既責任推在我身上......既然如此,我都冇辦法,你一心想贏,咁咪俾你贏囉。
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-2-26 08:45 PM:

紅句同綠句互相矛盾..非自願配合咪即係"就"
我可能解釋不太清楚,就住某人黎踢都有分自願和不自願,有部署同冇部署既分別,以某人為基本建立球隊,是有部處,但C.朗拿度出場擅自控死個波,打亂球隊部署,隊友局住去配合。係兩樣野。
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-2-26 08:22 PM:

我會告知佢正確讀法, 但唔會話佢濫讀. 注意語氣上的分別. 話人濫乜濫物係不禮貌的語氣...不過你連體育記者行業都不尊重的人大抵不會明白
我不懂甚麼是禮貌,只知道對錯。
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-2-26 08:15 PM:

好, 講到自己專業過體育記者..寫文章唔代表係記者呀, 長毛都寫波經啦, 我講緊係新聞呀.

你咁講係侮辱緊從事體育記者工作既人, 好野好野
你又miss左我既留言內容喇,我一早就話過自己係唔熟悉足球,點解你又要咁講??

新聞??雅虎那位8號仔都非常專業。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 09:21 PM:

你唔好玩啦,你鐘意分開睇野我真...
我無話想贏, 係不滿你討論的方式的不禮貌. 覺得自己講既野係真理, 不斷質疑別人睇法, 甚至連體育記者行業的專業都嗤之以鼻, 對於你呢D自以為事的人我都無須尊重.

Originally posted by brightman at 2006-2-26 09:06 PM:

桂神他在ESPN講波只是作戰術分析...
悶??他不是錯在悶,只是錯在極度主觀去評論球賽。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 郎尼同郎拿甸奴 你地會揀邊個

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。