<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 郎尼同郎拿甸奴 你地會揀邊個
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 09:25 PM:

我不懂甚麼是禮貌,只知道對錯。
我明白了
一剎那的幸福足以回味一生

Originally posted by brightman at 2006-2-26 09:27 PM:

我無話想贏, 係不滿你討論的方式的...
原來無需尊重就可以用y理。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 09:28 PM:

要出去一會,希望你不會話我逃走吧。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 09:26 PM:

你又miss左我既留言內容喇,我一早就話過自己係唔熟悉足球,點解你又要咁講??

新聞??雅虎那位8號仔都非常專業。
唔熟悉足球仲要質疑別人行業的專業性, 果真自大

新聞記者同專欄作者職能是有別的.

Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 09:28 PM:

無的放矢

Originally posted by Kian76 at 2006-2-26 09:29 PM:

要出去一會,希望你不會話我逃走吧。
我都唔再花時間和你討論. 同你呢D無禮貌,唔肯面對自己問題,唔尊重別人甚至係整個體育記者行業的人講都係花時間

Originally posted by brightman at 2006-2-26 09:37 PM:

無的放矢
無的放矢??我本來真的不想用利用前文的方式去回應你,但你要我這樣做我也這樣做吧,讓其他人明白我們誰對誰錯,看個明白吧。
而朗拿甸奴在巴塞隆拿又是否Playmaker??不是,巴塞的Playmaker是迪高和沙維共同分擔的,朗拿甸奴在巴塞隆拿更加只是左翼鋒

甚麼??我只著重企位嗎??那麼放杜夫踢左閘,那一場杜夫又是否左閘??誰不知道他是左翼??但的確他那一場在車路士中是踢左閘。同一道理代入朗拿甸奴裡,朗拿甸奴本身係前場自由人(或輔鋒),但在巴塞隆拿長期出現在左翼鋒位置上。
這是我在這問題上差不多最初的意見,但你卻說:
第一段同第二段解釋分別頗大, 如果你作出第二段解釋我都唔會作出質疑.
還說我這兩句有問題,是左翼鋒朗拿甸奴本身係前場自由人,有自相矛盾。但我這樣回應你:
你唔好玩啦,你鐘意分開睇野我真係無野好講,我一早講到明在巴塞,但你都仲要硬要將你攪錯我意思既責任推在我身上......既然如此,我都冇辦法,你一心想贏,咁咪俾你贏囉。
因為前文我早就說明了意思,說了是在巴塞時的位置,你就把我的在巴塞故意看漏。

你卻這樣回應我:
我無話想贏, 係不滿你討論的方式的不禮貌. 覺得自己講既野係真理, 不斷質疑別人睇法, 甚至連體育記者行業的專業都嗤之以鼻, 對於你呢D自以為事的人我都無須尊重.
所以我忍不住這樣說。
現在你竟然說我無的放矢??太不講理了吧???

[ Last edited by Kian76 on 2006-2-26 at 11:36 PM ]
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-2-26 09:35 PM:

唔熟悉足球仲要質疑別人行業的專業性, 果真自大

新聞記者同專欄作者職能是有別的.
隨你喜歡啦,你覺得我質疑某些你眼中專業的人仕係自大咪自大囉,我自問就唔會人講乜就信喇,正如所有"""專業人仕"""見羅馬季初戰績差就把這些戰績無敵代入法認為托迪季初表現一樣差,但事實上有睇過羅馬季初賽事的人都知道托迪的狀態根本與現在沒多大分別,是非常的好,納比也曾發表言論希望托迪世界杯時能保持季初的表現,只是當時羅馬前線把托迪創造出來的大部份機會浪費晒咁姐,托迪真正表現差是在季中呀!!!直至冬季開始才回勇。但一眾""專業人仕""根本可能連托迪的比賽都唔知有冇睇過,就話佢季初同羅馬一樣差,而家回勇之類,真係笑大人個咀,我自問就唔會信呢類型既報導。

我只懂得看每篇報導時都會加以分析,不敢麻木相信。
我愛長澤
i would choose Rooney, coz he is much younger... can still improve a lot!!
大家唔使咁肉緊,你地講得arm 但又arm唔哂姐
只係有時解釋得唔清楚造成混亂,
點解話dino(容許我懶一點)係左翼鋒,因為佢確確實實係踢左翼位置
不過,難道踢左翼就只演繹出左翼的工作? 非也!(相信大家都同意)
dino踢法多變,咁佢又係一個乜類型球員?(技術型?)
在下不才,找不到一個名,給dino配上去,因為根本無人定義到佢個種叫乜踢法
既然dino能勝任中前場所有位置,那麼是但叫"全能"罷了!,不用那麼煩

另外playmaker,唔識講
好多人將攻中代表playmaker(包括我),
但試問有誰能找出那個位置,最適宜演繹playmaker,這種踢法的位置嗎?
的確難
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 郎尼同郎拿甸奴 你地會揀邊個

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。