<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 星期二檔案 [樂:good topic]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by mayin at 2006-4-25 09:41 PM:9 `9 a" H* O- e+ t' H" Q$ I. U
個校長都99地,自己學校係區內成績好就...
1 r2 P8 G: ^% p6 i* m6 C) t我都住屯門3 _8 J- s+ s  _* m8 O" c" x" Z
補習,都係增加自己d本錢.  v& w  L/ t9 o
要成功,就要用最短時間溫到最多有用有東西,的確,係比較投機,但總好過抱住一埋學問同有張零分成績表好
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 09:45 PM:
  u9 a& ?1 q' W: S. y2 y) [- H. J  D. ?$ S- g* X
譚李麗芬不嬲都唔掂ga la' F* F4 U$ C) M) I4 B; [- f
係其他學業外ge野好
' V, ?% Y/ p# ~0 G9 B% \1 W
呢d就係校長方針下的東西=.=
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 09:44 PM:- e5 J% X/ T, g6 U, G; q: V* T
補習係for短期3 r2 I$ }+ q4 ]% s( J8 }
學到ge野for長期* b  \5 U( H" t% E- r9 G  v

' w$ @- m& O2 L, B. b, F( Z4 g3 n...
  \: |4 p8 y, f' F( {的確,最理想係2者取得平衡,但係,好多時學生過左關就唔會8理番以前d野,的確學生都有責任
我就冇補,我覺得唔需要,都好過好多有補ge同學5 k  Z; T5 V; d  G7 h) i7 K
其實d野係要明,得個補字冇用,補完又唔明,咪又係waste $$5 d$ w! p' X3 n/ @  n6 F/ \. A2 S+ v
past paper都係可有可無... 做2,3年都好夠la,溫得夠ge話
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 21:52:' y/ u6 C4 c3 c' \& I7 _
我就冇補,我覺得唔需要,都好過好多有...
9 [$ v+ S  @( x; K1 M( x; L  [

! P6 L4 _. c8 L: w我諗住F.4開始補
.
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 09:52 PM:! i, e$ q' E+ j) L
我就冇補,我覺得唔需要,都好過好多有...
+ B/ U& J# t1 v# {7 n( y- q% y補習唔係唯一方法,但係係其中一個方法
香港教育既問題一向都係..
9 T, C( \: K8 k; Y( _3 F  y) n( o社會既要求亦都有責任..+ x- [+ A! W+ V3 y: Q6 N# s- g. C
講真...你拎張cert出去俾人睇...人地都只會睇你咩成績
* W2 H" E/ y4 H" ?仲有...有埋學位仲好tim...基本上都唔會理你實力有幾多1 E+ b5 n# z3 ]/ A" c2 y
9 \: ]) m$ s4 g' y
補習社...時勢造英雄...佢有專人tip題目..賺錢係理所當然=__=
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-25 09:52 PM:" h; G# D2 {0 \; k0 N/ {' @

/ O$ m* g0 s/ `; x4 H  S; X0 ?的確,最理想係2者取得平衡,但係,好多時學生過左關就唔會8理番以前d野,的確學生都有責任
& a7 @& a& [" w  B0 ^$ Q9 S1 n關乎佢地學習態度...
$ ^# `& F# e1 ^1 l: a" T如果當時過關唔係死記,而係明白點解ge& ^+ }& l( T! E) u3 @  E
就算唔理以前ge野,將來要用都可以拎得返出黎~~
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-25 21:53:
8 k& e. U: ^! y; b
2 x+ n* E; H5 d, Q5 \補習唔係唯一方法,但係係其中一個方法
6 T+ x- ~4 ?4 a" y9 M/ }, Y0 g

4 o, C" }$ T- W& M係一個快既方法
.
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 09:54 PM:' N' J; @5 R" K$ I* |

/ P" x& r6 Q5 ]" C關乎佢地學習態度...
( N8 ^& Z1 I, h  p& m: f如果當時過關唔係死記,而係明白點解ge
' _) l5 H5 ]0 r就算唔理以前ge野,將來要用都可以拎得返出黎~~
4 O2 }, I/ T9 b唔係個個一樣嘛~
" k0 c) Y% D5 \! c% I& o死背,比理解易,但係唔識轉,冇奈最多人係咁
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 星期二檔案 [樂:good topic]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。