<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....2 q1 W1 M& W2 x

( Y# v/ T; K1 E# O* n我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
- N! ^) Q+ k7 T: Y2 |; n(香港政制,日本)0 Q/ [0 B2 N* ^  y* H+ p0 x9 F( G
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
4 U7 u- x% t! M( p! [3 P& d5 @7 X( b7 ^8 G# m- W8 J) o/ I
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
7 e4 K, J2 t+ }  I點知真係出番南非" N$ S0 H$ m  z8 c$ }1 h
1 \6 [4 w. Y& N  K; M7 m6 g! Q" F
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
3 q6 L5 z' \0 N; v! O2 l只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,8 k9 e; X. }3 x: y; x# j
起碼答到個point....
" f& G" m% E5 d% _6 ^8 b% g$ |0 i1 ]
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
% X7 g# X7 X" Q我諗大家都係答第9題,即係自由題,3 L" z. Z  X/ ]+ Z7 S
我個人就答1978年中國的改革開放....
1 a" ~+ |" Q6 r( e& }* G( U; z; J( q$ ^5 g6 s: Q2 c
你地又點呀 ??
" A, E' W( @! \* I# A  ^; r8 Y( [6 ~6 f+ c/ [: E. k' W* V
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...8 B) O$ g. |9 Q( W
! q. }. m4 X# \. `! v% t3 R
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:
1 ~- v2 q6 }  Q; N. `+ u; V1 ~用番你嗰句...
3 {; V) ?: T4 I$ W- _# `1 @" Y5 H5 h( ]/ p
"關你x事" !!!!
9 w. g) x' D5 s冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:0 i1 Z( ]3 j* v% P& E# H( r0 Y% P4 k
起碼答到個point
9 Q; N0 ~! L: e2 U+ Z0 G8 Q# T
3 ~  V% {1 q8 a' P8 l! n  k  M真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:' U  t; c& j% V8 k: M
( V1 r3 n. I& D! e4 n/ M5 g& r$ C
冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
  X9 B' y3 g  y, @
: D. q# Z5 h; r2 K* h
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
. }! s  V& X3 y/ G- u( y你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??3 P0 P6 [( `& I
你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....
  d3 \( V2 [  c3 L. \
" N( }# v" _$ a3 h% B. v1 V同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,( n  p3 G( ?( c' E' x4 @
關唔關自己事都嘈一餐先.....
$ G8 ^) Y* o4 z$ J- M. ^, |7 G0 @5 w; E: D: P' z
博出名咩 !!!!* J7 I) k" @, f3 U. t' m& L3 \

3 u: V+ T, m# w[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
! ]. ^6 |) o4 ?
" C. E) I$ A& P8 V真替你擔心...
2 y/ j; g& A* Q7 o- H
7 r/ D$ e4 U& {' H8 f, l睇晒成段先啦,
/ y8 ^2 |! S! a0 ]) ]淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:
0 @, G  B( M& s% S% d
: U3 q# s: K( x# e7 O; H% X, O- x, r- l: t$ E) B7 q9 i
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...0 z' a- X0 [$ c* G7 D) z) K; T* E, D
...
' z/ L, V# ~- P) t9 p' }6 Z
你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
) n- t9 Z8 Y/ P" K" t) `
- o* R/ s) [9 z! ?0 m5 G1 x( ?
睇晒成段先啦,
% ]# c. x& }  x6 B0 ^/ N, i, Y6 Z9 Y淨係睇一句 !!!
4 t1 Q$ E- l( j: @' E- {) n又好!# M5 ~. p8 l2 b+ L6 k) C2 w+ A
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:( s3 S% r' e% \3 P& r- s; I
真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....$ X* e# b" t) W& k$ `; T. m

W* S& {- m: b! E' X我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,! m# E% |. i6 e+ m$ j3 l; E
(香港政制,日本)
& V/ L1 X& i# i% i# A最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....% K/ F% I) [4 v% M  i

' |; w& D, E6 n! \$ |; @阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
# q: K/ S: T- `* c' t點知真係出番南非
! r. ~4 b' \; ]/ Q6 s& e" G! h' ~" i6 f) V3 F+ {; `) r% q0 Q
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,) f5 {) x# B9 ^* o- x) D
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
1 ?/ u7 V+ l( Z& J6 @8 p8 g起碼答到個point....) Y$ L* ]- f& ~

3 p* K4 Z: Q; Q% f最後嗰條論述題,唔駛講啦下話3 g  k: a0 Q8 Y/ `/ j" n9 C
我諗大家都係答第9題,即係自由題,- L; c6 ^& W/ P+ B, A& i! G+ n
我個人就答1978年中國的改革開放....% k/ X6 b7 k) G( g% H

0 r' V9 T; R. s3 p' p, \$ E* M你地又點呀 ??
3 S$ |2 ?9 E. _7 u
一樣咁擔心......
講得好...0 d, h" ^, O/ ?* k' M
我開得topic..就預左有人發表意見....
' G! D* g/ H/ {3 ]咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???
" B2 k6 |# ^; o& l2 H
5 [  x' M8 D" U7 ?2 W( t# N我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....
4 u' G, F2 S( [7 q6 S2 l不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。