<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖
DBQ最難係第三題.....!!
1 g' k8 f: {7 \' H. {. F但都寫到下# c0 g# M' ~* d/ ?0 I+ a. H* [# J

4 _  ?0 d- u# @6 }' J1 n4 K, x但DBQ1 2 同3既問題都好直接..^^
第三題係德俄互不侵犯條約嗰條ar ma.... b# d5 D3 Y- ^" s

8 ]# s) b1 o0 a不過講真,佢話要搵兩個線索,我淨係搵到一個,- X. Z8 G- E9 W* ^7 V; e
你搵唔搵到第二個 ??
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 02:50 PM:4 I3 r3 X) v2 o4 s* O' q: w
第三題係德俄互不侵犯條約嗰條ar ma...: h& ]& H/ c' L  \) j

' _- {5 ]! J. B- v* h不過講真,佢話要搵兩個線索,我淨係搵到一個,
& F# `- H( b- `: w你搵唔搵到第二個 ??
1 \  g6 f4 ~: i6 i8 _6 P副標題同兩個麻甩佬嘛嘛好似...
唔太難 - -
' l- L5 X& [: U/ ~# q係香港c part果度唔知岩唔岩...
+ A- w6 d( Q& @
0 t- T" n9 [( c5 r2 ~% k/ C3)
) k) ~# g' Y5 k2 j1. 我用佢果句野解釋維持唔到
+ T( ~- R+ \8 w# Z2 Q, Y2. 希特拉全身都係納粹徽章...即係佢有好強烈既納粹思想...兩個只會短暫和平.
0 C/ ^4 y: W0 R9 F& y9 V
9 k1 c6 ?4 D# h$ X, Z( \[ Last edited by michelle_tom on 2008-4-28 at 03:32 PM ]
我有同學寫話兩個男人結婚, 唔會長久 = =
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 14:39:0 W0 L. f6 f- U# f1 o/ f6 x, C
" L' {- l) ^9 o3 _) n

6 e. b; z& l4 X0 t. h/ F5 K. G7 `, Y7 h, q9 t
如果我老豆係個洋奴,我一定先殺...
8 Z$ f; j. f8 V' \8 \9 D你又知我虧? 問咗伯母先啦.........
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 14:40:
6 m( g& Y5 ]' ~0 W3 @
$ E2 @0 X5 O9 T' {% P  l2 Z1 ?0 @5 I8 l, B* N! {  A1 l
! v  y$ O% T* _: z1 L, ]# b
通常由外國返黎嘅留學生都冇好下場!!!
. [. q% x3 z0 b( z- [5 C: j% c( R
喺土共眼中, 我真係冇好下場, 我受盡資本主義的禍害,我生活腐敗, 又多錢使, 又多女玩, 的確冇好下場!!!
+ x  a7 R% z" C4 O, d點都唔及你d土共,三代為奴,出身名校培僑漢華,根正苗紅,為四個現代化出謀獻策,外拒鬼佬、內鬥同胞!他朝高中狀元,位列九卿,官至劉少奇、林彪同級,可喜可賀!  
喺土共眼中, 我真係冇好下場, 我受盡資本主義的禍害,我生活腐敗, 又多錢使, 又多女玩, 的確冇好下場!!!
& d% I; M0 i* [5 |3 h6 ]7 G係洋奴眼中,我真係無好下埸,我受盡中國特色的社會主義的影響,我們"解放思想,實是求是","轁光養晦,後發制人",但結果係比人罵,我的確無咩好下埸 !!!!/ a* F# q5 N- k$ z

& u, p" T* i4 U: A  |( ^點都唔及你d土共,三代為奴,出身名校培僑漢華,根正苗紅,為四個現代化出謀獻策,外拒鬼佬、內鬥同胞!& [  u; P( ~9 V2 D$ B. u
不過點都唔及你d洋奴,終身為奴,出身所謂嘅外國大學,自以為是,在大是大非的問題上,以「民主﹑自由﹑人權」惑蠱人心,招搖僮騙;另一方面又為新「八國聯軍」圍堵﹑侮辱﹑壓迫中國叫好,你呢d係外通鬼佬,打壓同胞!! [" }% `" L0 I/ s

+ k: ?. `6 u2 z' R他朝高中狀元,位列九卿,官至劉少奇、林彪同級,可喜可賀!( @+ G0 u  G! P* @% D+ G
多謝,承你貴言啦~!- M8 g6 |# Y* J6 P$ s, [

; X6 }" m6 e% Y4 F9 q2 V: X5 N. P我唔想再同你嘈落去,我回埋你最後呢次就算!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 20:41:
7 G$ a  h/ H- c. l* f( U8 E  I他朝高中狀元,位列九卿,官至劉少奇、林彪同級,可喜可賀!8 A! ~+ F* W- |$ \* p* B
多謝,承你貴言啦~!
$ g9 g! ]! ~6 n: I( L" A路過,我只係想問下你:劉少奇同林彪點死架?
打狗棒先生祝我高中狀元,并且日後官至國家主席/中央軍委副主席/國防部長.....
1 ]8 B0 W: E% A' }$ V- Q我都希望做到以上官職,所以我多謝佢嘅祝福,而"承你貴言"只係客套說話 !!!!!!
9 u- o8 h. ^$ T
" m, X5 t; r/ o5 w/ H: K* m路過,我只係想問下你:劉少奇同林彪點死架?
- @& y2 Q5 Z8 Y: f$ {7 n劉少琦係文化大革命中被批鬥至死," o/ d) Z3 q7 `2 u( v
而林彪係政變失敗後,逃亡蘇聯中,墜機身亡 !!!!!
( k& u, n' X8 i/ g& X7 g
; S$ r7 ?: F, V' t+ J[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 11:48 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。