<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果你是新聞報導中的旅行團, 你會否堅持下車幫手?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 11:27 AM:$ w$ _9 p+ l+ q& L2 U

$ U7 t: \7 e7 u. s/ U% o: h: ]8 f【自私】,『自』是自己咁解,『私...
( ~5 ^" }+ P! d: f; P4 F
! S  q6 b0 h- R2 z. r; T有邊個國家既人唔係自私,唔係淨係中國人
千呼萬喚始出來~~~
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香港人?
" x. f( X7 n: @' N" K0 M0 \+ o而車上的人又點下面哭訴0個個人係香港人?
! V, K* ^6 q# {我覺得有巴士唔停低唔救人係唔應該' o( Y6 b, O5 L4 d
不過0個位人兄都唔使指香港人冷血丫
0 ~- ]& L$ T- l3 \+ H/ ~未必一定係香港人黎架嘛上面0個班
' B. X) A$ u" h6 H" t* [) e& A1 X咁樣講完全唔負責任5 d6 u; T+ k# j( X' l( Y4 |
佢一個人的激動會引發好多後果.........
Originally posted by cfccfcc at 2006-2-2 11:46:2 v' V. E1 b' P7 a" q
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香...
1 r$ b. @6 A; U8 u1 g
8 a4 T, J$ n& Y4 F
唔理係唔係香港人,總之係人就要救!
.
停下幫佢地叫救傷車
Originally posted by 周衡 at 2006-2-2 11:38:
6 i; `' ?$ b9 k+ X6 v
7 ]* Y2 S; Y- l2 y# g# Q
. v& u* ?1 E5 D7 q有邊個國家既人唔係自私,唔係淨係中國人
7 Q! g' u$ |, O% C
人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by rowan at 2006-2-2 11:58 AM:
* [/ P9 ]! O7 b; b# p! Z停下幫佢地叫救傷車
: R: G7 T" }$ C! L哈哈哈哈
千呼萬喚始出來~~~
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 12:01 PM:
; T" ~0 s0 q( Q3 f$ A6 M* B) b7 _( {9 W: |" O) M3 L. j
人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
5 ]* a5 v( b; ]. k  B
! k  q8 _7 f  r  Z& G8 t咁即係係人都自私,問題係有冇自到出面
千呼萬喚始出來~~~
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 12:01:
$ Q8 n9 K" a  m$ R  W; N4 e! u3 v# u5 H0 x+ |1 [7 G. B
& {9 Q4 \- @+ U$ }
# p% Q( Z! x$ c8 |' p因為中國人無咁虛偽
.
Originally posted by cfccfcc at 2006-2-2 11:46:: @% y. e3 R/ A6 \/ K% S! w
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香...
  Z( K6 ^5 G! s
首先即使當時是0600am,但我仍然不相信人人都緊覺。睇完新聞,出事位置是慢車位,應該可以雙方都見到對方。(所以先知那是香港人,無論是以樣、說話還是車的招牌來確認,多數旅行團的車都有個牌在車前作識別)0 A8 a4 v, ]! E" x: q

6 p3 v$ y# s) N0 ^. s+ c當日講的先生話跪下求佢地幫忙,但無人理。 首先他無理由要說慌。所以無理由不信他先。  所以首先假定他的話是真話。  
1 k7 H9 H+ _! E* [
' {* m2 _4 C9 C5 g4 A若果是睇唔到、無法確認,那位先生無理由可以咁講。 如果是部部車都無人清醒的話,他的說話似乎不合邏輯。以他的說話來看,應該是他可以肯定有人乘客知道出事,有人求救,但無人理會才會作出如此聲明,對嗎?
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by rowan at 2006-2-2 11:58:
/ A! E" E3 p) b8 g* V' ^停下幫佢地叫救傷車
( o6 F0 a7 i1 s

+ o, o- ^3 ^7 Q" t) _% a如果司機唔停,你會點?
.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果你是新聞報導中的旅行團, 你會否堅持下車幫手?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。