<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果你是新聞報導中的旅行團, 你會否堅持下車幫手?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 11:27 AM:. Z" M9 e+ V8 w: V+ j7 S4 e
: _! g. U2 p! \/ R7 t
【自私】,『自』是自己咁解,『私...
! i# ~& K% o7 L& s: ^

& Z" d7 {* h( }9 Z5 ?" h/ T9 G有邊個國家既人唔係自私,唔係淨係中國人
千呼萬喚始出來~~~
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香港人?, y) e( `# D. A1 x3 m, s+ _' ^* f: H
而車上的人又點下面哭訴0個個人係香港人?, Q& H: F7 D  s$ c1 @
我覺得有巴士唔停低唔救人係唔應該
4 t; d& h7 o. u; e不過0個位人兄都唔使指香港人冷血丫9 W; F' O4 P! x* y' X
未必一定係香港人黎架嘛上面0個班
* n4 h- T8 F5 ?7 O' S! s: o咁樣講完全唔負責任. A6 V2 O+ S) ~, ^; I5 \1 O
佢一個人的激動會引發好多後果.........
Originally posted by cfccfcc at 2006-2-2 11:46:. z; K, K+ \7 g2 n
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香...
! K" ~9 f) ^- R4 }' A

2 c  }& q4 t9 f5 Y唔理係唔係香港人,總之係人就要救!
.
停下幫佢地叫救傷車
Originally posted by 周衡 at 2006-2-2 11:38:9 W6 f; p, r+ ^9 A
$ P2 d( w4 B# t' `" G3 Q
+ \! ~7 k- ]3 I* C6 q' u
有邊個國家既人唔係自私,唔係淨係中國人
& p7 [' s3 E1 Y& `4 H1 i. t
人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by rowan at 2006-2-2 11:58 AM:
( |9 `0 p# n6 N$ F$ |3 N$ |停下幫佢地叫救傷車
5 h& A, E7 C. y+ K& {2 f+ F
哈哈哈哈
千呼萬喚始出來~~~
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 12:01 PM:$ I2 T  M& m0 H3 g

1 m) B8 F$ f2 n4 x1 Y人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
" ^; Q+ D* |4 a5 L& h4 G! D# j. O! f+ H
咁即係係人都自私,問題係有冇自到出面
千呼萬喚始出來~~~
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 12:01:
3 m1 q& d- Y' q* Y1 b& @; z: T5 k2 {* c$ U7 e' M# q  D- H: F
人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
7 t0 o' J5 k5 O7 R( G6 d  l, ^3 C6 b0 s, ^6 w  a1 y: W
因為中國人無咁虛偽
.
Originally posted by cfccfcc at 2006-2-2 11:46:1 W3 v6 ]$ K3 e: a9 X
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香...
1 V1 m  |" K) X; d首先即使當時是0600am,但我仍然不相信人人都緊覺。睇完新聞,出事位置是慢車位,應該可以雙方都見到對方。(所以先知那是香港人,無論是以樣、說話還是車的招牌來確認,多數旅行團的車都有個牌在車前作識別)  V$ E8 J  f. y# |5 I/ i

' i: q1 d! E& @9 T5 ]當日講的先生話跪下求佢地幫忙,但無人理。 首先他無理由要說慌。所以無理由不信他先。  所以首先假定他的話是真話。  
/ O( y9 e/ g1 d" T, v' W
0 j2 ~) l$ @* C; S" y若果是睇唔到、無法確認,那位先生無理由可以咁講。 如果是部部車都無人清醒的話,他的說話似乎不合邏輯。以他的說話來看,應該是他可以肯定有人乘客知道出事,有人求救,但無人理會才會作出如此聲明,對嗎?
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by rowan at 2006-2-2 11:58:( s# l1 j9 T$ p. D3 I# _) r
停下幫佢地叫救傷車
' ^1 m  ?4 [- s
* l1 s' Z# D# j& v, T7 O如果司機唔停,你會點?
.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果你是新聞報導中的旅行團, 你會否堅持下車幫手?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。